maandag 14 april 2014

Geslaagde Voorjaarsbeurs 2014

Helaas, de Voorjaarsbeurs Marquette 2014 zit er al weer op! Wat was het gisteren een gezellige dag en wat hebben we een hoop bezoekers voorbij zien komen. Niet alles verliep even vlekkeloos als gepland, maar met behulp van de standhouders, het personeel van Chateau Marquette en natuurlijk mijn eigen helpers, lukte het ons toch om alles in goede banen te leiden.
Een hartelijk dank dus voor iedereen die ervoor gezorgd heeft dat deze dag onvergetelijk geworden is.

En, tot volgend jaar op de Voorjaarsbeurs Marquette 2015 !


maandag 7 april 2014

Standhouder 2014: Chutney & Co.

 Chutney en Co. Passie voor pure smaak! 
Innovatieve inmakers, eigenwijze weckers


Inmaken en wecken. Ooit dé manier om voedsel te bewaren. Ingehaald door blik, conserveringsmiddelen, kleurstoffen en E-nummers. Maar daar doen wij dus niet aan! Wij blazen oude weck- en inmaaktechnieken nieuw leven in. Eeuwenoude recepten geven wij een moderne draai. Nieuwe recepten bedenken we ook. Het liefst met producten uit onze eigen tuin. Lukt dat niet, dan met lokale of regionale biologische producten. Samen hebben we bijna 80 jaar kookervaring. 


Wij maken Chutney en relish, maar ook jam en limonade, compote, zoet/zuur. Maar ook verschillende soorten mosterd. Puur en lekker, zonder enige toevoeging van conserveringsmiddelen. Alles wat wij maken is vegetarisch, veganistisch én glutenvrij.

De producten die wij verkopen zijn ingemaakt. Heet ingekookt, met zuur, zout, kruiden en zoet. Onze (zelfgemaakte azijn) is een geweldig natuurlijk conserveermiddel. Net als suiker en zout. De jam (of chutney of relish) gaat op een graad of 95 in de vers gesteriliseerde potten. Daarna gaan de potten op hun kop in een pan met een bodem kokend water. Hierdoor vacumeert de pot. Dit doen we handmatig onder uitermate hygiënische omstandigheden. Van elk product dat we maken nemen we een monster en dat bewaren we. Dat is dus een flinke klus. We produceren niet machinaal en maken ook geen duizenden potten van een product. Op elk etiket vind je net als op een ets of litho een nummer. 1/40 bijvoorbeeld. Dat betekent dat je het eerste potje van 40 stuks hebt gekocht.


We produceren met de seizoenen mee. Dus als bijvoorbeeld onze chutney roze genoegen is uitverkocht, dan kunnen we op dit moment geen nieuwe maken. Aalbessen zoals wij ze willen hebben zijn immers in november niet meer verkrijgbaar. Maar waarom geen aalbessen invoeren uit een warm ver land om aan de vraag te voldoen? Het antwoord daarop is: ‘Nee dat willen we perse niet.’ Dat past niet bij onze visie om met lokale of zelf geteelde producten te werken.

zondag 6 april 2014

Standhouder 2014: Your Zoap Creatief

Your Zoap Creatief staat voor je welkom voelen, gezelligheid, knus en creativiteit.
Samen met mijn man Bep willen we dat ook graag uitstralen, dus kom gerust een kijkje nemen bij Your Zoap Creatief!

Naast heel veel creatieve producten verkopen we ook de Foam Clay en Silk Clay.
Met de Foam Clay en Silk Clay kunnen je verschillende oppervlakten bekleden: keramiek, hout en piepschuim. Je kunt de Clay ook uitrollen en dan figuurtjes eruit drukken of op laten drogen en dan ponsen of uitknippen.

We zorgen altijd op de beurs voor een leuke betaalbare workshop voor kinderen.
Ook dit jaar kunnen de kinderen weer creatief bezig zijn.



Standhouder 2014: Bergzand-Hobby

Mijn naam is Alie Zandbergen en ik sta op markten en braderieën en nu dus in Chateau Marquette in Heemskerk.
Ik maak objecten voor de tuin, engeltjes van kralen en veiligheidsspelden. Ik verkoop ook engel-pakketjes die u zelf kunt maken. Ook maak ik cadeautjes van gevouwen huishoudtextiel en gastendoekjes.
Voor de baby's maak ik cadeautjes van luiers, spuugdoekjes en sokjes.

Leuk? Smaken verschillen, dus komt u zelf eens kijken wat u er van vindt op zondag 13 april van 11.00 tot 17.00 uur en laat u verrassen.

vrijdag 4 april 2014

Standhouder 2014: Mooi! van Moon & Nien

Hallo, wij zijn Moon en Nien van Mooi! van Moon & Nien, twee echte knutselmutsen die voor u graag originele, handgemaakte cadeauartikelen, woonaccessoires en leuke betaalbare hebbedingen maken. 


Ook maken wij persoonlijke geboorteschilderijen en diverse kraamcadeautjes op bestelling! 


Graag tot ziens op onze Facebookpagina
Groetjes, Moon & Nien.

woensdag 2 april 2014

Standhouder 2014: Mixtas

Bij Mixtas vind je unieke, handgemaakte tassen. Die worden (deels) van oud materiaal gemaakt (hergebruik). Dat kan een oud gordijn zijn, een spijkerbroek, tentzeil, lint, kant, maar ook restmateriaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gordijnstalen of een stuk stof dat overblijft na het knippen van een patroon. Zo wordt iedere tas weer anders en dus uniek!

De tassen worden ook op Etsy en DaWanda aangeboden, waardoor er nu al tassen in andere delen van de wereld te vinden zijn.
Verder zul je er rokjes (ook unica!), haaraccessoires, kettinkjes en leuke kinderspulletjes vinden. Op de foto’s zie je alvast een aantal artikelen.

Al met al een origineel en kleurrijk assortiment!



[ www.mixtas.nl ]